02 siri hjorth   prematurely putrefied
Prematurely Putrefied by Siri Hjorth

Coast Contemporary har i samarbeid med Oslo Open den store gleden av å annonsere vinnerne av første utgave av Coast Contemporary Prisen 2018.

PRISVINNERNE ER

SIRI HJORTH
SEBASTIAN MAKONNEN KJØLAAS
RANDI NYGÅRD

Prisen ble etablert i 2018 av Coast Contemporary for å fremheve de viktige kunstnere som deltar med åpent atelier under Oslo Open og for å poengtere relevansen av gode arbeidslokaler for kunstnere i byen.

02 osloopenprisen siri 01
Artist Siri Hjorth

01 siri hjorth   fashionably late
Fashionably Late by Siri Hjorth

Siri Hjorth (f. 1986) jobber med tekstil og kostymer, performance, installasjon, video og lyd. Juryen ble bergtatt av hennes underfundige kostymer som ble vist under Oslo Open, og vil gjerne få trekke frem Hjorths makeløse instagramprofil. Hjorth er også lærer på Prosjektskolen.

Siri Hjorth har BA fra Kunsthøgskolen i Oslo og studio i Bentsebrugata.

01 osloopenprisen seb 01
Artist Sebastian Kjølaas

01 sebastian kjølaas  zeitgeist vii
My Zeitgeist Hurts by Sebastian Kjølaas.

Sebastian Makonnen Kjølaas (f. 1985) jobber med skulptur, tegning, maling og performance. Ved første øyekast kan arbeidene se humoristiske ut, med ved nærmere ettersyn har mange av arbeidene dype politiske undertoner og man finner raskt veien inn i de filosofiske tankene bak verket. Under Oslo Open viste Kjølaas flere mindre skulpturer i keramikk og historiske arbeider. Kjølaas er også prorektor og lærer ved Prosjektskolen.

Sebastian Makonnen Kjølaas har MA fra Kunsthøgskolen i Oslo og studio i Bentsebrugata.

Hjorth og Kjølaas arbeider ofte sammen, også på Prosjektskolen, og det er særlig det kollegiale kunstneriske samarbeidet som juryen vil trekke frem. Med ulike uttrykk komplementerer de sine individuelle kunstnerskap. Et eksempel her er utstillingsteksten til My Zeitgeist Hurts på galleriet Kunstplass som juren både fant inspirerende, ærlig og viktig. Kunstnerne gjorde seg sist bemerket sammen med Marianne Bredesen med prosjektet Wittgenstein on Vacation som nå vises på Fondazione PRADA i Venezia og i Skjolden i Sogn og Fjordane i august.

Img 2498
Artist Randi Nygård

Deiviltlevande
The Wild Living Marine Resources Belongs to Society as a Whole by Randi Nygård and Karolin Tampere.

Randi Nygård (f. 1977) tar ofte utgangspunkt i fakta som går på tvers av natur- og samfunnsvitenskapene i sine arbeider. Hun er interessert i sammenhenger som er usynlige, tilfeldige eller irrasjonelle, og visuell representasjon av disse. Juryen framsnakker både kunstnerskapet og antologien The Wild Living Marine Resources Belong to Society as a Whole, som Nygård har gitt ut med kollega Karolin Tampere. Under Oslo Open viste Nygård et utvalg av hennes verk og snakket om sin arbeidsmetode. Randi er snart aktuell med utstilling på Kunstverein Springhornhof i Neuenkirchen, TegnetrienalenKunstnernes Hus, separatutstillingen Tokonoma på MELK, kuratert av Ruby Paloma og separatutstilling på Edinburgh Printmakers i 2019.

Randi Nygård har MA fra Kunstakademiet i Trondheim og studio i Toftes gate.

JURY
Jury har bestått av kunstner og styreleder for Oslo Open, Trond Hugo Haugen, førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo, kunstkritiker og forfatter Timotheus Vermeulen og grunnlegger og kunstnerisk leder for Coast Contemporary, Tanja Sæter.

OSLO OPEN SOM NATURLIG SAMARBEIDSPARTNER
Oslo Open kunstfestival ble valgt fordi vi ønsker å fremheve verdien av åpne atelierer, kunstneres synlighet i bybildet og det kunstneriske virket samt relevansen av å ha atelierer og gode arbeidsforhold for kunstnere i byen.

- Oslo Open gratulerer prisvinnerne og Coast Contemporary med en viktig pris. Det er helt avgjørende å sette fokus på kunstnerne og deres arbeidssted og arbeidsvilkår i dagens samfunn. Prisen styrker Oslo Open sitt program og prisvinnerne er en styrke for oss alle, uttaler styreleder Trond Hugo Haugen.

Oslo Open er en av Norges viktigste festivaler og hvert år stiller 400 kunstnere opp med åpne dører og ønsker byens befolkning velkommen inn. Det er også her man kan skaffe seg best oversikt over hva som foregår på kunstscenen i Oslo og vi anbefaler en titt på Oslo Opens kunstner oversikt som er åpen året rundt.

Vi takker Oslo Opens daglig leder Marianne Zamecznik og styreleder Trond Hugo Haugen og styret for strålende samarbeid, og ser frem til å synliggjøre mange flere kunstnere i fremtiden!

HVA BESTÅR PRISEN AV?
Under Coast Contemporary får de tre kunstnerne møte og synliggjøre seg for profesjonelle aktører basert i Norge og i utlandet som samles for å oppleve årets kunstneriske program. Program består av performance, samtaler, presentasjoner, film, utstillinger, debatter og guidede turer fra Lofoten i nord, om bord på Hurtigruten, og på land i Trondheim og Bergen.

Coasts første utgave har resultert i mer enn 60 nye nasjonale og internasjonale samarbeid.

Coast Contemporary er en arena hvor kunstnerne er inkludert på lik linje med andre aktører i bransjen og hvor man om bord på Hurtigruten og på land tar del av et kunstnerisk program og får tid til grundige presentasjoner av hverandres virke slik at det blir enklere å få sin neste utstillingsplass, samarbeidspartner eller arbeidsoppdrag som kunstner, kurator eller institusjon.

Vi er alle i samme båt
Kunstfeltet og kunstnerøkonomien styrkes av å møtes på tvers av fagfelt, størrelse på institusjon, kunstnerskap eller fagområde. Dette vil Coast Contemporary bidra til, samt å presentere kunstscenen for internasjonale aktører.